top of page

Hjemmekontoret kan ta livet av både bedriftskulturen og privatlivet
Dette er overskriften på et innlegg i Dagens Næringsliv av Jens Middborg, adm.dir i Capgemini Norge.


Og det er mye sant i det. Det siste året har pandemien tvunget oss til å jobbe og samhandle på nye måter, og vi kan aldri gå tilbake til det som tidligere var normalt. Selv om vi er lei av hjemmekontor, setter mange stor pris på fleksibiliteten. Mange har også levd i utrygghet for sin arbeidsplass.

Faren som jeg ser det, er at prisen kan bli for høy.


Er din bedriftskultur bærekraftig?

Bedriftskultur bygges ikke digitalt, men via interaksjon. Det er de tilfeldige meningsutvekslingene, møteplassene, informasjonsdelingene og relasjonene som bidrar til en sterk bedriftskultur. Sjur Gaaseide (CEO Deloitte Norway) påpeker at korona og hjemmekontor har satt en ny kurs for fremtiden. Vi må tenke nytt rundt den helhetlige arbeidssituasjonen til hver enkelt medarbeider.


Arbeidsgivere må fremover ikke bare forsøke å balansere arbeid og fritid. Grensene har det siste halvannet året blitt flytende. Arbeidsgiver har gått lenger inn i den private sfæren enn noen gang tidligere. «Det er ikke så lett å logge av når sjefen sender epost til alle døgnets tider og hjemme-pc’en uansett står klar på kjøkkenbordet.

Deloitte har erfart at lojaliteten settes på prøve. Ansatte er ikke først og fremst lojale til organisasjonen eller ledere, men til kultur og kolleger.

En bedriftskultur skaper et fellesskap, også for hvordan man jobber sammen. En digital arbeidsdag gjør at mange får problemer med å logge av, men også å logge på. Det kan derfor være en fare for at effektiviteten i Norske bedrifter svekkes over tid.
Når samfunnet nå åpner opp, er tiden er inne til å sette fokus på den nye arbeidsdagen.


Vi i People Vestfold & Telemark har lang erfaring fra endringsprosesser og organisasjonsutvikling, og vi ønsker å være din sparringspartner.


Det er gratis å spørre oss om råd.

Ta kontakt for en hyggelig prat.

9 views0 comments

Comments


bottom of page